Oog infecties bij honden
Gepubliceerd in Honden

Conjunctivitis
Dit is over het algemeen de meest voorkomende vorm van een ooginfectie regelmatig gezien bij honden. Conjunctivitis wordt gekenmerkt door de ontsteking van het deel van het oog genoemd het bindvlies. De conjunctiva is het dunne, doorzichtige vlies dat het oog als de binnenste ooglid beschermt. De oorzaak van deze aandoening is meestal een virale infectie, een allergische reactie, of een bacteriële infectie.

De meest voorkomende bacteriën die ervoor zorgen dat conjunctivitis zijn streptococcen en staphylococcen. Bij allergische conjunctivitis, kan de oorzaak zijn een aantal irriterende stoffen in de lucht die er de oorzaak van een allergische reactie. Conjunctivitis die wordt veroorzaakt door een virus is meestal een gevolg van een luchtweginfectie, griep of andere virale voorwaarden. Ongeacht de specifieke oorzaak, dit is de voorwaarde die zich manifesteert met alle van de algemene symptomen van een ooginfectie, zonder secundaire symptomen.

Blefaritis
Blefaritis is een aandoening die meestal manifesteert als een ontsteking van de oogleden. De meest voorkomende oorzaak van deze aandoening is een bacteriële infectie, die de daaropvolgende ontsteking van het ooglid veroorzaakt. Andere oorzaken zijn demodectic mijten, gevoeligheid voor de zon, trauma, en andere oogziekten. Hoewel deze aandoening kan invloed hebben op mens en als honden, is het af en toe waargenomen bij katten en andere zoogdieren.

Ulceratieve keratitis
In de toestand van ulceratieve keratitis, een hond oog is onderworpen aan een ontsteking van het hoornvlies. Dit wordt meestal gekenmerkt door specifieke erosies van het hoornvlies, maar kan ook manifesteren als zweren. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, maar wordt meestal veroorzaakt door keratoconjunctivitis sicca.

De gemeenschappelijke naam voor keratoconjunctivitis sicca is “Dry Eye”, en wordt gekenmerkt door een tekort aan tranen, meestal veroorzaakt door afwijkingen in de traanbuisjes. Andere oorzaken van deze aandoening zijn onder herpesvirus, trauma (waar oog is doorboord), andere ziekte die de ogen / het traanbuisjes, en de nervus facialis verlamming.

Juvenile Cellulitis (Puppy wurgt)
Dit is een aandoening die meestal manifesteert als blaren rond de ogen, in aanvulling op blaren rond de lippen, mond, neus en oren. Deze blaasjes veroorzaakt irritatie aan de ogen, wat resulteert in veel van de voorkomende symptomen van een ooginfectie. De blaren zal uiteindelijk zweren, en een hond zal nog andere secundaire symptomen, zoals vergrote lymfeklieren en anorexia. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Binnenkomen zoektocht voorwaarden:

  • oog infectie bij honde

Verwante artikelen:Categorieën
Neem contact op met ons
Vind ons op Facebook
Google plus
Zoeken
Willekeurige zoektermen
Onze partners

Voor auteurs