Fine Art Naakt afgebeeld op schilderijen de hele geschiedenis door
Gepubliceerd in Schilderij

Kunst naakten in schilderijen zijn getuige geweest van verschillende mate van aanvaardbaarheid in verschillende culturen door de geschiedenis heen. Het is waar dat de aanvaardbaarheid van naakt kunst grotendeels beïnvloed door de moraal en esthetiek van de heersende maatschappij. Ook bepaalde culturen meer open staan voor fijne kunst naakt dan naaktheid in het echte leven.

Veranderende Afbeeldingen van Art Nudes

Naakt kunst is altijd voorkomt in onze samenleving, te beginnen in de prehistorie. Echter, het grote verschil is dat terwijl vroeger het diende religieuze doeleinden, is het nu meer over esthetiek.

Fine art naakt verwijst in het algemeen naar de weergave van artistieke elementen van naaktheid, in plaats van de provocerende vorm (naakt). In Europa, kunst naakten tussen de middeleeuwse periode van de late jaren 1800 vrijwel nooit enige seksuele lading. In de 19e eeuw Frankrijk, waar naaktheid was vrij courant, klassieke naaktheid was aanvaardbaar voor het grote publiek.

De vroegste afbeelding van het naakt mannelijke vorm in klassieke kunst dateert uit de vijfde eeuw voor Christus, en de vrouwelijke vorm aan het eind van de klassieke periode in de Griekse kunst. Archaïsche Griekse kunst vertegenwoordigd goden en helden in heroïsche naaktheid, die nog steeds in de Romeinse en klassieke periode. Zelfs de Renaissance en prerafaëlitische kunstenaars afgebeeld de schoonheid en de sensualiteit van de menselijke vorm.

Echter, de veranderende maatschappelijke opvattingen veranderden de perceptie van kunst naakten. Zo werden de beroemde Renaissance schilderijen van Michel Angelo bedekt met vijgenbladeren om te protesteren tegen de kunst naakten. Ook is de westerse samenleving gezien als minder open voor het aanvaarden kunst naakten dan andere maatschappijen.

Verschillende rollen van mannelijke en vrouwelijke naakten

Sinds het begin van de dag, mannelijke en vrouwelijke naakten speelden verschillende rollen. Terwijl het mannelijk naakt in de Griekse kunst gesymboliseerd ideale en real-life helden, en de homo-erotiek van de samenleving, vrouwelijke naakten meestal afgebeeld de godin van de liefde, Aphrodite. Dit verschil is ontstaan uit de ongeschiktheid in verband met de afbeelding van naakt vrouwelijke vormen. In feite is deze dubbele standaard in de beeldende kunst naakt blijft aan deze dag.

Echter, in Italië, het respect voor naakt kunst steeg, het starten van de 13e eeuw tot de huidige tijd. De geïdealiseerde naakt werd gebruikt voor het afbeelden heldhaftigheid, deugd en voor belangrijke religieuze en historische taferelen. De voorstelling van vrouwelijke naakten werden prominent in de Britse en Franse kunst ook, in de 19e eeuw.

In de 20e eeuw, mannelijk naakt kunst behaalde een nieuw perspectief met de homo-emancipatie, zoals afgebeeld in Robert Mapplethorpe’s werken. Er wordt aangenomen dat de fijne kunst naakt helpt ons een inzicht te krijgen in onszelf en de mensheid.

Stijlen van Fine Art Naakt

Beeldende kunst naakten zijn afgebeeld door verschillende media in verschillende stijlen. De meest prominente naakt kunst stijlen zijn figuratief en abstract. Ongeacht de stijl, de creativiteit en sensualiteit van de schilderijen is wat ze esthetisch en aantrekkelijk.

Verwante artikelen:Categorieën
Neem contact op met ons
Vind ons op Facebook
Google plus
Zoeken
Willekeurige zoektermen
Onze partners

Voor auteurs