Bird Feeding – Het best bewaarde geheim voor het aantrekken van meer vogels naar uw achtertuin
Gepubliceerd in Vogelstand

Planten … de top vogel lokstoffen!

Als u wilt beginnen met het aantrekken van vogels naar uw tuin (of aan te trekken meer en andere vogels), beginnen met het nemen van een inventarisatie van de beschikbare gebladerte. Vogels zoals planten. Hoe meer planten je hebt, hoe meer vogels die je zal hebben. Hoe groter de diversiteit aan planten, hoe groter de vogel diversiteit. Beschutting tegen de elementen en roofdieren is misschien wel hun belangrijkste dienst, maar zorgvuldig geselecteerde planten kan nog veel meer.

 • Bescherming tegen de elementen. Struiken, wijnstokken en bomen kunnen helpen vogels blijven droog en warm.
 • Bescherming tegen roofdieren. Dichte gebladerte kunnen kleine zangvogels met bescherming tegen roofvogels zoals Hawk de Cooper’s.
 • Planten bieden vogels een veilige en gunstige locatie voor het bouwen van hun nest en het verhogen van hun jongen.
 • Waarom handig? Heesters ook woningen voor verschillende insecten, rupsen en spinnen, allemaal goede bronnen van eiwit voor een groeiende familie. Bladafval havens vaak extra insecten en wormen, het verstrekken van voedsel voor soorten als thrashers, mussen en lijsters.
 • Planten kunnen andere natuurlijke voedselbronnen, zoals nectar, zaden, vruchten en bessen.

Bloemen en bepaalde vormen van bodembedekker kan bieden dekking voor de grond-foerageren soorten zoals mussen en towhees. Zij kunnen ook het aantrekken van insecten voor de vogels te voeden. Nectar-dragende bloemen trekken kolibries. Overwegen bloemen die zaden in de herfst te produceren, en laat het zaad koppen op zijn plaats. Trekvogels zullen u er dankbaar voor.

Heesters zijn een grote aanwinst voor vrijwel elke achtertuin. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten en kleuren, met een verscheidenheid van toleranties voor schaduw en zon. Zorgvuldige selectie kan voegen kleur en diepte aan uw tuin, terwijl het maken van het vogel vriendelijk.

Populaire struik selecties voor de vogels zijn onder meer:

 • Cotoneaster
 • Gemeenschappelijke Provet
 • Kornoeljeboom

Bepaalde soorten, zoals sommige grasmussen, vliegenvangers, gaaien, spechten en uilen zijn meer thuis in bomen. De zaden geproduceerd door iepen zijn populair bij veel soorten. De toppen van de pecan bomen trekken insecten aan, die op hun beurt trekken grasmussen en vireos. Ceder en Juniper bomen zorgen dekking op het hele jaar door basis.

Wijnstokken staan bekend om hun knopen en typisch dichte gebladerte. Ze kunnen worden gebruikt om bepaalde delen van uw tuin te markeren, en zijn vaak een vogel favoriet. Eenjarigen groeien snel en worden vaak gebruikt om seizoensgebonden groen en kleur aan een tuin trellis. Vines kan een goede bron van voedsel. Een aantal van hen bessen, terwijl de bloeiende wijngaarden aan te trekken insecten en kolibries.

Vaste planten kunnen ontwikkelen zware, houten stelen en voldoende bedekken met een populaire locatie voor nest kardinalen en catbirds te worden. Wijnstokken bieden dekking voor nesten en bescherming tegen de weersomstandigheden. Populair wijnstokken zijn onder andere:

 • Inheemse kamperfoelie
 • Wilde wingerd
 • Passiebloem

Bij het selecteren van planten, kijk voor inheemse soorten. Ze vereisen vaak minder water en zijn een betere natuurlijke voedselbron.

Vogelbaden

Geen achtertuin leefgebied zou niet compleet zijn zonder een bron van water. Vogelbaden niet alleen de steun van de vogels, maar kan een aantrekkelijke aanvulling op de werf worden. Er zijn drie stijlen van vogelbaden.

In de grond:
In of op de grond vogelbaden zijn de meest natuurlijke en zal meestal trekken de meeste vogels. De meeste modellen zijn gegoten plastic gemaakt om te kijken als natuurlijke aarde of stenen.

Voetstuk baden:
Voetstuk baden zijn de meest voorkomende en zijn beschikbaar in een breed scala van materialen. Vogels verkiezen ondiep water. uw vogelbad mag niet meer dan 2-3 centimeter diep zijn bij de meeste. Voeg grind of steentjes aan een ondiepe ruimte te creëren als uw vogelbad is dieper dan 2-3 cm.

Opknoping bad:
Verschillende bedrijven produceren aantrekkelijk opknoping vogelbaden. Ze zijn populair bij kleinere soorten en gemakkelijk te reinigen. Bij warm weer, moeten ze vaker dan andere stijlen bijgevuld.

Verwante artikelen:Categorieën
Neem contact op met ons
Vind ons op Facebook
Google plus
Zoeken
Willekeurige zoektermen
Onze partners

Voor auteurs